Motylkowe muffiny – przepis

motylkowe muffiny

Te piękne motylkowe muffinki mogą być letnią ozdobą każdego przyjęcia i co więcej, bardzo łatwo je przygotujesz. A zatem, zafunduj gościom cukierkową radochę!

Składniki (na jednego muffinka):

  • 1 gotowa babeczka (muffinek)
  • Łyżka białego lukru (może być gotowy lub samodzielnie wykonany)
  • Pół żelka-gąsienicy
  • 2 plasterki pomarańczy, przecięte na pół
  • 2 – 4 dowolne okrągłe cukierki (np. landrynki)
  • Kawałek podłużnej lukrecji (zamiast lukrecji możesz użyć cienko przeciętych kawałków żelków)

Jak przygotować:

Polej roztopionym lukrem babeczkę i połóż na niej kolejno tak jak na zdjęciu: pół żelka gąsienicy („odwłok”), przecięte połówki pomarańczy („skrzydła”), opcjonalnie cukierki na skrzydłach, i cienki pasek lukrecji jako czułki.

Podobne słodkie rzeczy:

Leave a Reply

  

  

  

Skontaktuj się